Ik ben Janneke Van As en sinds 2003 werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg. Mijn opleiding tot psychiater heb ik in 2011 afgerond. Hoewel ik de studie geneeskunde niet ben begonnen met het idee dat ik psychiater zou worden, heeft de psychiatrische hulpverlening mij vanaf mijn eerste kennismaking geboeid. Inmiddels ben ik psychiater in hart en nieren. 

Als kind dacht ik er al over na wat een ander zou denken en voelen en hoe een ander nooit kan ervaren wat ik ervaar en andersom. In mijn werk ben ik altijd benieuwd ben waarom iemand doet wat hij/zij doet en als deze persoon hier last van heeft of het ook anders kan. Vanuit deze interesse was het logisch dat ik me heb gespecialiseerd in persoonlijkheidsstoornissen omdat deze problematiek gaat over het zelf en intermenselijk contact.

Gedurende mijn loopbaan heb ik ervaring opgedaan in de verslavingszorg, ernstige psychiatrische aandoeningen met sociale problematiek, trauma en persoonlijkheidsproblematiek.  De ervaring die ik heb is heel breed, de laatste jaren heb ik mij vooral geschoold in trauma en persoonlijkheidsproblematiek. Naast dokter ben ik schematherapeut en emdr therapeut. Recent heb ik de opleiding tot CVT expert bij Celevt afgerond. (CVT=chronische vroegkinderlijke traumatisering)

Ik ben getrouwd en heb 3 kinderen in lagere schoolleeftijd. Hun ontwikkeling meemaken is een voortdurende inspiratiebron voor mij.