Ik ben Gerlof Bokma,
 
Systeemtherapeut NVRG ( beter bekend als relatie en gezinstherapeut)
 
Mijn studie tot systeemtherapeut heb ik gevolgd en afgerond, bij het door de NVRG erkende opleidingsinstituut in Ede.
 
Een systeemtherapeut bekijkt mensen en hun gedragen in hun context en betrekt daarin de leefomgeving. Vanuit deze zienswijze worden de problemen bekeken. Relatie of gezinstherapie zijn twee specifieke vormen van psychotherapie waar beide partners of alle gezinsleden gezamenlijk aanwezig zijn. In de therapie staan de problemen van alle betrokkenden centraal.
 
Het systeem heeft mij van jongs af aan geboeid. Ik ben geboren op een boerderij in Friesland als jongste van vier kinderen. Er was geen plek voor nog een boer, dus heb een ander vak gekozen.
 
Via de verpleging naar teamleider verslavingszorg, docent HBOV, sociaal psychiatrisch verpleegkundige ben ik de opleiding tot systeemtherapeut gaan volgen. Deze opleiding heb ik ongeveer 10 jaar geleden afgerond. Met veel passie probeer ik mijn werk te doen. Soms te enthousiast.
 
Naast het werken bij GGZ.Praktijk Barneveld werk ik ook bij Eleos en heb een eigen praktijk. Afgelopen jaar heb ik de driejarige opleiding bij Phoenix in Utrecht afgerond. In deze opleiding stond professionele communicatie centraal,  in het kader van systemisch-werk, NLP en de TA.
 
Ik ben getrouwd en wij hebben drie prachtige kinderen, en deze kinderen hebben prachtige partners gevonden. We zijn ook trotste opa en oma van een kleinzoon. Mijn gezin is heel belangrijk voor mij. In mijn vrije tijd ben ik vaak te vinden in de natuur, samen met mijn vrouw. De Natuur is een grote inspiratie bron voor mij en een plek om tot rust te komen. De schepping laat mij steeds weer stil staan bij, hoe groots , bijzonder en niet te beschrijven het wonder van de schepping is.